Duurzame buscamperbouw en verhuur

Nadat alle isolatie is aangebracht en de zonnepanelen zijn geplaatst, gaan we verder met de binnenkant. Als eerste richten we ons op de hoge kast tussen het bed en het bankje. Dat wordt een combinatie van een droogtoilet en een hangkast. 

 

In ons allereerste idee hadden we bedacht dat we aan beide kanten doorlopende bovenkastjes wilden en de ruimte boven het toilet gebruiken als extra werkblad/opbergplek die weg te klappen is bij het gebruiken van het toilet. Gedurende het bouwen hebben we besloten dat we toch een kast wilden maken die van boven tot onder doorloopt, zodat de wc is weggewerkt en er voldoende privacy is bij het gebruiken van het toilet. 

 

Zoals je op de foto van deze blog kunt zien, hebben we een mooie hoge kast gemaakt, van onder tot boven strak ingebouwd waarbij we elke kubieke centimeter ruimte hebben benut. En dat is precies waar het ook mis gaat, want in een bus is helemaal niets recht. Behalve natuurlijk de kast die wij er in zetten. Na drie dagen meten, zagen, ploeteren, lijmen, schroeven, klemmen, eruit halen, nieuwe achterkant maken, weer lijmen, schroeven en passen en meten viel het eindresultaat ons nog zo tegen dat we hebben besloten om toch weer terug te gaan naar ons eerste idee: Een doorlopende bovenkast aan beide kanten en een wc en hangkast daaronder. 

 

Een foto van het proces dat we ze aan het maken zijn onder toeziend oog van David, onze jongste telg. 

 

 

En zo zien ze eruit als ze klaar zijn om in de bus te gaan: 

 

 

Een foto van de bus zonder plafond en kastjes: 

 

 

En een foto van hoe het eruit komt te zien als de kastjes er in hangen. We hebben ook al een moment gehad waarop we zowel het plafond als de beide bovenkasten erin hadden. We hadden van tevoren nog afgesproken dat we van dat moment even zouden genieten, maar als het er dan in hangt, blijkt dat we toch vooral nog aandacht hebben voor die paar milimeter dat de kast nog anders moet komen te hangen, omdat het nu toch nog niet goed genoeg is. En nadat we alles er weer uit hadden gehaald, kwamen we er pas achter dat we geen foto's hadden gemaakt. Die houden jullie dus nog tegoed! 

 

 

Heb je ook gezien dat de voorstoelen inmiddels kunnen draaien? Hieronder nog een foto waar wat beter op te zien is hoe het zitgedeelte eruit komt te zien. En let je ook op de afwerking van de ruimte boven de cabine? Daar kan het beddengoed worden neergelegd van het bed in het hefdak en is een klus waar Martin zich de afgelopen week tussendoor mee bezig heeft gehouden. De stoffering sluit naadloos aan op de hemel van de cabine, de elektra is netjes weggewerkt in een wandcontactdoos en de bak is exact op maat gemaakt en geverfd om er vervolgens in z'n geheel in te schuiven. 

 

 

Naast dat we dus wat tegenslag hebben gehad met de kast, gaf ook onze huishoud elektra kuren. We hebben voor de stroomvoorziening in onze bus gekozen voor het systeem van Ecoflow via www.prepshop.nl Zij hebben ons heel netjes geholpen aan een vervangende accu en zoeken mee naar oplossingen. Voor de toekomst lijkt het ons prettig om met hen samen te werken in het inbouwen van deze systemen in nieuwe of bestaande (bus)campers. Zij zijn in Nederland dealer van Ecoflow, en wij kunnen die systemen inbouwen. We horen om ons heen namelijk dat veel mensen toch wat huiverig zijn voor het zelf aanleggen en installeren van elektrische systemen. Met de achtergrond van Martin is dat voor ons juist een leuke uitdaging in het ontzorgen van anderen. 

 

Hieronder een foto van het bedieningspaneel in onze bus: Tof hé dat we gewoon gratis stroom hebben van de zon en daarmee straks heerlijk ons potje eten kunnen koken en lekker lezen en spelletjes doen in het licht van onze eigen bus!

 

 

 

We sluiten af met een sfeerfoto van hoe onze woensdag-papadag-klusdag-combinatie er nogal eens uitziet. En zeg nou zelf: het lijkt toch al net een camping zo? 

 

 

We hopen vandaag plafond, bovenkasten en de nieuwe versie van de hangkast grotendeels af en/of in de bus te krijgen. Dan kunnen we daarna onze aandacht richten op de tafel, bekleden van de verhoging onder de tafel en alle kleine klusjes die nog wachten op wat aandacht. En hopen we het weekend na koningsdag dan echt voor het eerst met onze eigen gebouwde buscamper op stap te gaan! 

Adres:

 

Omnibus Campers v.o.f

Bessendreef 1

4147 HH  Asperen

 

Naam *
E-mail *
Adres *
Telefoonnummer *
Hoe heb je ons gevonden? *
Bericht *