Duurzame buscamperbouw en verhuur

Vandaag zijn we naar Boxmeer gereden om daar bij Hafa camperconstructions ons slaaphefdak op te halen. We werden vriendelijk ontvangen en van alle uitleg en informatie voorzien over de hefdaken die ze daar verkopen. 

 

Voordat we bij Hafa uitkwamen, hebben we ook informatie opgevraagd bij diverse andere leveranciers. Ook zijn we langsgeweest bij één andere leverancier om daar te zien en voelen wat de hefdaken zijn. 

 

De korte samenvatting van onze zoektocht is: Er is veel te kiezen. Wat voor ons belangrijke argumenten zijn, is naast natuurlijk de duurzaamheid van de gebruikte materialen ook de aanschafprijs en de mogelijkheid om het zelf in te bouwen. Niet alle leveranciers staan daar voor open, en wij willen het wel zelf doen.

Een ander aandachtpsunt is ook of het mogelijk is om het slaaphefdak óp het bestaande dak te leggen. De meeste slaaphefdaken worden in het dak van de camper gemaakt. Omdat wij intern voldoende hoogte hebben, is het voor ons niet nodig om het dak van de bus eruit te zagen om er vervolgens een dikke plaat hout in terug te leggen. Niet alleen is dat qu materiaalgebruik minder duurzaam, ook qua gewicht is dat niet wenselijk. Nu is dat voor deze bus nog niet de grootste uitdaging voor de ombouw naar camper, maar bij de bouw van elektrische bussen gaat wel elke kilo tellen. 

 

We hebben het slaaphefdak met alle onderdelen in de bus gelegd en gaan de komende week gebruiken om het dak erin te maken. 

 

 

Hier is Bas, de zoon van Martin en Cora bezig om gaatjes te boren in de profielen die we gebruiken om het tentdoek te spannen.

Op de achtergrond zie je ons Kanban-bord. Speciale aandacht voor de magnetische post-its, nadat de gewone briefjes al een paar keer door de werkplaats gewaaid waren ;) 

Adres:

 

Omnibus Campers v.o.f

Bessendreef 1

4147 HH  Asperen

 

Naam *
E-mail *
Adres *
Telefoonnummer *
Hoe heb je ons gevonden? *
Bericht *