Duurzame buscamperbouw en verhuur

Na de kerstvakantie waarin we er veel tijd aan hebben kunnen besteden, wordt het weer wat meer avond- en zaterdag werk. Maar ook dan kun je nog veel doen, kijk maar eens mee! 

 

Op een woensdag zijn we bezig gegaan met het keukenblad. We hebben daarvoor een oud tafelblad gebruikt wat nog in de schuur stond. Deze op maat gezaagd, het gat voor de spoelbak erin gemaakt en daarna kan het grote schuren beginnen. 

 

 

 

 

 

Zoals je ziet zijn ook de bedbalken in de bus gemonteerd. Deze zitten met stevige bouten vast aan het chassis van de bus. 

 

Met de overvloedige regen in januari ontdekten we dat het slaaphefdak nog niet helemaal waterdicht was. Daarom zijn we weer een zaterdag naar de loods in Vuren gegaan om grondig het probleem te analyseren en op te lossen. We hebben de scharnier losgemaakt en de kit die daarachter zat verwijderd en opnieuw gelegd. Daarbij hebben we een andere soort kit gebruikt. Hiermee is het dak waterdicht geworden. 

 

 

 

 

Ook hebben we met biologische spuitlijm onze schapenwol isolatie vastgemaakt op plekken die we nog niet hadden gedaan. Nu is de bus helemaal geisoleerd, behalve rond de ramen en het dak. 

 

 

Nadat de isolatie er in zat, zijn we begonnen met het aanbrengen van het vilt. En dan wordt het meteen al een ander gezicht aan de binnenkant van onze omnibus. 

 

 

 

 

 

Daarna aan de slag met de electra en het water. 

 

 

 

 

 

In de tussentijd wordt er ook op zolder bij Johan al druk geverfd. De keuken en tussenwand in de grondverf, de eerste laag aflakken, de zijwanden voor bij het bed gronden en lakken. We zijn er maar druk mee! 

 

 

 

 

 

En dan wordt het tijd voor de volgende onderdelen: De bovenkastjes. In de kerstvakantie hebben we een prototype gemaakt waarbij het deurtje zonder scharnieren met een volledig houten constructie was weggewerkt. Het principe werkte wel, maar om het echt goed te krijgen zou meer tijd kosten dan we nu hebben. Daarom kiezen we ervoor om toch met scharnieren te werken en houden we ons idee vast om later nog uit te werken. Martin heeft een mooie mal gemaakt om precies de ronding van de bus uit te frezen in de zijwanden van de kastjes. Zo zijn alle 11 de zijwanden hetzelfde en gaat het zo efficient mogelijk. Voor de verlichting gaan we indirect licht via Led strips op en onder de kastjes doen. Dat is mooi en energie zuinig. 

 

 

 

 

Johan en Elza zijn op pad geweest om de vinyl voor op de vloer uit te zoeken. Het wordt een visgraat profiel in een rustige bruin/grijze kleur die mooi contrasteert bij het wit en groen van de keuken en bij het donkergrijs van de bekleding. 

 

Inmiddels zijn er nog twee boekingen bij gekomen voor de bus, waarmee ook dat deel van ons plan beter begint te lopen. We zijn ook bezig om een eigen boekings mogelijkheid op de website te creëren, zodat we minder afhankelijk zijn van een platform. 

 

Als laatste grote nieuws om te melden is dat we een datum hebben waarop onze bus wordt omgekeurd tot camper. 9 Maart moet het gaan gebeuren, de dagen ervoor worden de bank en draaistoelen ingebouwd, en als de bus dan terugkomt, zou het een 4-persoons recreatievoertuig moeten zijn! 

 

Adres:

 

Omnibus Campers v.o.f

Bessendreef 1

4147 HH  Asperen

 

Naam *
E-mail *
Adres *
Telefoonnummer *
Hoe heb je ons gevonden? *
Bericht *